frontimage3.jpg

Extra budget voor ontwikkeladviezen

De Tijdelijke subsidieregeling NL leert door is een groot succes. Binnen een maand was het budget op. Daarom komen er 50.000 ontwikkeladviestrajecten beschikbaar vanaf 1 december 2020.

Lees meer...

 

Uitgebreide Tegemoetkoming Vaste Lasten gaat van start

 

24 november 2020 door Accountancy Vanmorgen

 

Vanaf woensdag 25 november om 12.00 uur kan een aanvraag worden gedaan voor de verbrede Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb, de zogenoemde TVL Q4 2020. Daarvoor komen alle mkb-ondernemers in aanmerking die in het laatste kwartaal van 2020 direct of indirect geraakt worden door de verschillende kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen. De verbreding is op 27 oktober aangekondigd als uitbreiding van het derde steunpakket.

Lees meer...

 

Veelgemaakte fouten rond thuiswerken

Het dringende advies blijft om thuis te werken wanneer mogelijk. Dat betekent dat salarisprofessionals die ook belast zijn met arbo (en dus thuiswerken) zich in korte tijd moesten verdiepen in die wet- en regelgeving. Wat de werkgever heeft ook bij thuiswerk en de inrichting van de werkplek thuis een zorgplicht. Helaas gaat er nog veel mis.

Lees meer...

Uiterlijk 2 december aanmelden voor KOR

Bron: SRA - Publicatiedatum: 19-11-2020

Wanneer u vanaf 1 januari 2021 gebruik wilt maken van de kleineondernemersregeling (KOR), dan moet u zich uiterlijk 2 december

aanmelden bij de Belastingdienst.

Lees meer...

Einde belastingvrije reiskostenvergoeding per 1 januari 2021

Bron: SRA - Publicatiedatum: 19-11-2020

Aan werknemers die thuiswerken vanwege corona, mag de belastingvrije vaste vergoeding voor kosten van het woon-werkverkeer dit jaar gewoon

worden doorbetaald. Komt er geen nieuwe regelgeving meer, dan is dit vanaf 1 januari 2021 niet meer mogelijk.

Lees meer...